Sunny Beach (BG)

Sunny Beach – Premiul Blue Flag pentru calitatea serviciilor

iulie 2022

Situare

Sunny Beach este o statiune estivala situata in Estul Bulgariei la Marea Neagra, la 37 km Nord de Burgas si 94 km sud de Varna. Este localitate limitrofa orasul Nessebar. De la Bucuresti sunt 350 km care se parcurg in 5 ore, de la Ruse 4 ore. Drumurile in Bulgaria mai proaste ca la noi.

Vizitarea statiunii Sunny Beach

Dupa o prima vizita din minicar, dimineata urmatoare mi-am propus sa iau la pas statiunea Sunny Beach de la un capat la celalalt pana se trezeste lumea. Buna dimineata!

In Sudul statiunii este orasul Nessebar legat printr-o limba ingusta de pamant de Old Nessebar, o capodopera pe care o prezint separat.

Cu cat de apropii mai mult de Nessebar, apar dune de nisip, iar pe plaje sunt mai multi localnici.

Catre Nord, este localitatea turistica Sveti Vlas.

Statiunea Sunny Beach se intinde pe 8 km, zona cea mai “turistica” fiind in treimea nordica.

Hotelurile, majoritatea resorturi mari, arata foarte bine.

Plajele sunt curate. Exista plaje private cu sezlonguri si umbrele si plaje publice. Seara se niveleaza cu tractorul, dimineata se face curatenie generala, iar peste zi lucratori de la salubritate strang murdaria care se mai strange pe ici pe colo. Exemplar. Nisipul este foarte fin, auriu. Pescarusii cauta de mancare si isi anunta sonor prezenta. Multe posuri salvamar pe plaja.

Intrarea in apa este lina si fara pietre. La adacimea de siguranta sunt geamanduri. Salvamarii arboreaza steaguri veriz, galbene sau rosii functie de conditiile meteo. Am prinsa cateva zile cu valuri faine, dar si o zi cu marea linistita.

Mai multe distractii “pe apa” ii astepta pe turisti: plimbare cu vaporasul, parasailing, jet ski si altele.

Pe “”uscat”” este roata mare, o promenada pietonala, plimbarea cu minicarul, sute de tonete aliniate cu suveniruri, dulciuri, haine, masaj, foto si multe terase. Doua parcuri de distractii flancheaza zona cea mai vizitata.

Lectia de turism

Bulgaria si bulgarii ne dau cativa ani buni o lectie de turism. Eu am scris cat de mult iubesc Mamaia, dar afirm acum dupa primul concediu in Bulgaria, ca turismul in Bulgaria ese dezvoltat peste cel din Romania. Aici nu te plimbi printre cladiri ruinate si abandonate, muzica se asculta doar la terasa respectiva si nu interfereaza cu cea a vecinilor, servciile sunt bune, preturile comparabile, curatenia peste asteptari si chiar peste Grecia, apa si plaja pe placul meu. Lumea care am intalnit-o este mai de calitatea decat cea de pe litoralul nostru. Mi-e greu sa cred ca turistii romani care sunt fani Bulgaria sau Grecia sau Turcia, pot fi convinsi sa consume concediul principal pe litoralul romanesc.

Din 1996 , Sunny Beach este decorata cu premiul BLUE FLAG pentru calitatea serviciilor oferite. Bravo!

Ca sa concluzionez, de la mine nota 4,5 din 5 pentru Sunny Beach.

Pe Google nota 4,5 din maxim 5 din peste 5.000 de recenzii.

Vacante faine! Numai de bine!

2 thoughts on “Sunny Beach (BG)”

Leave a Comment