Salina Ocnele Mari

Opusul ospitalitatii

Unde este? Cand se viziteaza?

Adresa de pe Google Maps este str. Pinilor, nr. 27 bis, orasul Ocnele Mari, judetul Valcea. Ocnele Mari se gaseste la 10 km de Ramnicu Valcea via DN67. Din Bucuresti sunt 185 km, care se parcurg in 2,5 ore pe E81. Pe soseaua principala exista indicatoare rutiere vizibile care te conduc la salina.

Exista 3 parcari. Prima si cea mai mica este inainte de podet in dreptul unor magazine si este gratuita. A doua este dupa podet, in stanga. Este incapatoare si costa 10 lei. Un angajat (am vrut sa-i spun nene, dar nene este un apelativ de politete in Moldova) face semne vehemente sa te convinga sa parchezi la “cu plata”, si este chiar obraznic daca nu il asculti, de parca am fi pe mosia lui. Acesta este primul semn de ospitalitate receptionat! A treia parcare este in dreapta, dupa podet, este gratuita si este destinata autocarelor.

Parcarea cu plata

Salina Ocnele Mari este deschisa de luni pana vineri intre orele 10 – 15, iar sambata si duminica intre orele 10 – 17.

Despre Salina Ocnele Mari

Un panou mare informativ ne prezinta un calup de informatii interesante, chiar utile. AStfel, trebuie sa considerati ca in salina este o temperatura constanta de 13 – 15 grade Celsius, pe tot parcursul anului, ceea ce vara pare racoare, chiar rece cand vii de la 30 de grade. Prin urmare se recomanda sa purtati maneca lunga si pantaloni lungi.

Altitudinea la care se situeaza salina este 226 mdm.

Diferenta de nivele intre intrare si baza salinei este de -29 metri. Lungimea galerie de acces este 1,8 km, iar accesul se face numai cu autobuzele salinei.

Suprafata vizitabila masoara 4 hectare, iar inaltimea camerelor exploatate 8 metri.

Noroc bun!

Vizitarea salinei

Am pornit la plimbare prin parcare si primprejur , catre intrarea in salina, cu scopul sa fotografiez intrarea autobuzelor in salina. Nu mai putin de 3 filtre de angajati, iar incerc sa imi controlez cuvintele, m-au intrebat de sanatate, ca ce caut pe acolo? Ba unul a strigat dupa mine si s-a comportat deplorabil. Nici nu conteaza ca le fac reclama gratuita, ci ideea de a se purta agresiv, obrzanic, jignitor cu turistii, este strigator la cer. A fost al doilea semn de ospitalitate!

Intrarea in salina

Ne-am indreptat spre casa de bilete, unde poti cumpara pe langa bilete de intrare si unele produse din sare. La casutele din apropiere poti cumpara si alte amintiri, jucarii etc.

Am cumparat bilete. Aici mi-am luat si a treia portie de ospitalitate, desi trebuie sa o numesc hotie mai bine. Sub pretextul ca un grup de copii poate avea doar 2 insotitori majori care platesc bilet cu reducere, a trebuit sa platesc bilet intreg.

Casa de bilete si spatiul de asteptare

Nu mai numar ca am fost indemnati insistent sa ne inghesuim in autobuzul care statea sa plece desi era plin. Whatever…

Salina Ocnele Mari este o salina poluata datorita faptului ca accesul s-a facut ani de zile cu autobuze poluante.

Partea frumoasa

In interiorul salinei se gasesc mai multe optiuni de petrecere a timpului liber. Exista kart-uri, teren de volei, de minifotbal, baschet, mese de tenis de masa si biliard, minigolf, o zona cu tobogan gonflabil mare, un cinema, o crama (acum inchisa), o biserica in care se oficiaza regulat slujbe. Sunt locuri de odihna, balansoare, o caruta si alte amenajari. Un magazin ofera produse din sare, iar un chiosc de unde se inchiriaza accesoriile pentru jocuri / se platesc activitatile inchiriate, are si sucuri / ape.

Copiii si toti cei ce vor sa faca ceva miscare au de unde alege. Terenurile si spatiile de petrecere a timpului sunt in stare bunicica.

Biserica

Candva a existat aici si un impinge tava. Se mai oragnizeaza uneori diferite expozitii.

Concluzia mea

In Salina Ocnele Mari poti petrece cateva ore sa faci miscare si sa inhalezi aerul salin, tratament natural pentru bolile respiratorii. Am vizitat aceasta salina de multe ori si consider ca de ani buni nu prezinta nimic nou, ba din contra.

Copiii sigur se vor simti bine in salina, iar daca sunt in grup mare, cu atat mai mult.

Ramane insa un mare minus, dar foarte mare, felul in care sunt tratati clientii.

Pe Google acest obiectiv are nota 4,5 din maxim 5 rezultata din circa 2.000 de notari. De la mine primeste doar 1,5.

Mai 2022

Numai bine!

Leave a Comment