Plimbare in Manisa 2/2

Manisa – un oras “ne-turistic” – 2 / 2

Ataturk Kent Parki – un parc frumos

Adresa

Am dat unui taximetrist destinatia si … pe cai, cum se spune. Functie de zona din oras de unde vii si unde te intorci, trebuie cantarite optiunile de transport optime. Eu am ales taxi-ul pentru ca veneam din zona industriala a orasului, care e destul de naspa.

Adresa parcului este:

Atatuerk Kent Park

Guezelyurt, 45030 Manisa Merkez / Manisa

Evaluare Google 4,5 / 5 din peste 100 recenzii

Parcul este situat de o parte si de alta a bulevardului Suermen Cd, aflat in continuarea 19 Mayis Blvd.

Parcul

Parcul are cate o reclama cu numele parcului pe fiecare dintre trotuare, la fiecare din cele 2 intrari din bulevard, cu litere cat gardul. 😊 Cele doua semiparcuri au nume de flori – Magnolia si Lalele.

Ataturk Kent Parki

Ambele parti ale parcului sunt strabatute de un parau artificial care la capete formeaza acte un lac. Albia paraului este amenajata, taluzata cu pietre mari de rau, pe ambele maluri fiind alei. Cateva poduri traverseaza de pe o parte pe alta a raului.

raul artificial

Paraul este invadat pur si simplu de rate, gaste si alte pasari din aceleasi neam, sa le zicem verisori mai indepartati. Acestea se balacess, se joaca si ies din apa pe alei asteptamd mancare de la trecatori.

Pe alei sunt amenajate locuri de odihna sau de admirat peisajul.

Statui si ornamente de piatra sau din flori decoreaza spatiul verde.

Nu puteau lipsi nici florile. In prim plan erau trandafirii.

Locurile de joaca sunt impartite pe categorii de varsta. M-a frapat un scaun cu rol de tiroliana, care insa pleca de pe un catarg foarte inalt unde curajosii de peste 11 ani trebuiau sa se urce pentru senzatia coboririi cu aceasta mantzocarie.

Trasee de catarat si mers suspendat la diferite de inaltimi erau mai multe, echivelentul celor de mers prin copaci de la noi,

Toboganele imbarligate sau simple aveau un spatiu lateral delimitat.

Am vazut si multe busturi de personalitati si planse care le prezentau. Erau figuri turcesti care au trait in diferite secole, dar despre care nu pot spune mare lucru, caci nu am inteles ce scria pe panourile explicative in limba turca.

Am apreciat curatenia din parc si am remarcat ca era plin de sisteme de iluminare. De aceea regret ca nu l-am vizitat seara foarte tarziu, cand cred ca ar fi fost si mai animat, dar mai ales multiplu iluminat, cum l-am vazut ulterior in poze.

Recomand vizitarea acestui parc frumos, plin cu pasari si lumini, de preferinta seara. Accesul este permis neintrerupt si fara taxa de intrare.

Alte obiective din Manisa:

Sultan Camii si Muzeul Istoriei Medicale

Numai bine! 😊

Noiembrie 2021

 

Leave a Comment