Platoul Cornesti

Agrement si perspectiva asupra Muresului

Platoul Cornesti este dealul din estul orasului Targu Mures, unde se urca pe strada Verii pana sus in padure, unde sunt amenajate mai multe locuri de parcare langa un giratoriu. Parcarea este gratuita.

Platoul Cornesti este punctul cel mai inalt al orasului la cota 488 mdm si situat cu aproape 200 m fata de ”orasul de jos”. Exista si cateva poteci, unele marcate, care urca prin padurea de stejar si carpen spre Gradina Zoologica. Padurea de aici se numeste “Padurea Mare”.

In “giratoriu” poti face poza cu un urs din piatra. La intrarea in zona pietonala, pe platou este o bariera si langa ea o harta a orasului.

Harta orasului Targu Mures

Intram pe aleea larga, practic o strada asfaltata cu 2 benzi, si ne plimbam prin padure intr-o dimineata insorita de iarna.

Chioscurile sunt toate inchise. Intalnim o linie ingusta de tren. Este un trenulet de agrement, dar care iarna bagam de seama ca nu circula. Pacat. Traseul este in bucla de forma ovala si are 4 statii pe diagonala mare si mica a ovalului. Statia a doua este cea de la Zoo.

linia trenuletului

In dreapta noastra este pista de alergare, care in mod imbucurator este folosita de amatorii de miscare in aer liber, fie si iarna. O critica trebuie sa aduc la faptul ca pe alocuri aceasta nu este curatata de ghiata, cee ace poate conduce la accidente, va spun din experienta ca anul trecut pe vremea asta alergam zilnic 20 km.

pista de alergare

Intalnim si cateva trasee marcate, poteci prin padure.

traseu marcat

La capatul opus al ovalului este Gradina Zoologica, pe care o si vizitam, ea fiind a doua cea mai mare din tara.

Gradina Zoologica

Vom inchide bucla pe Platoul Cornesti pe partea cealalta a ”oului”.

Intr-o poiana intalnim una din atractiile acestui parc – Scaunul Gigant.

Scaunul Gigant

Bucla o inchidem langa antene, la punctul de belvedere asupra unei parti a orasului Targu Mures si a Vaii Muresului. Sunt montate banci lungi, ca la stadion, asezate terasat, intr-o zona in care perspectiva nu este obturata de copacii padurii.

 

Concluzie

In fapt aici la Platoul Cornesti este un parc amenajat intr-o padure cu locuri de joaca pentru copii, un trenulet, o gradina zoologica si un punct de belvedere, cu piste pentru biciclete si alergare si trasee marcate.

Pare un loc putin abandonat si neingrijit, nu stiu cum arata vara.

Are insa o nota buna in evaluarea Google si un numar mare de recenzii ceea ce ar duce cu gandul catre un loc popular.

Mai nou in Targu Mures exista o baza mai noua de agreement si sport, Complexul Weekend.

4,6 / 5 din peste 7000 recenzii

 

Alte linkuri despre Targu Mures

Ghid Targu Mures

Palatul Culturii

Numai bine!

 

Februarie 2022

Leave a Comment