Lago di Santa Caterina

La revedere Dolomiti, la revedere Tre Cime!

Acces

De la Misurina pe SR 48 la vale 26 km si in circa jumatate de ora ajungem pe roti la Lago di Santa Caterina, in localitatea Auronzo di Cadore. Ne bucuram de inca o jumatate de zi in regiunea Veneto.

Culoarea ireala a lacului si plimbarea in jurul lui

Prima tentativa de a ne apropia de Lago di Santa Caterina a esuat datorita faptului ca era in curs de organizare o cursa nautica pe lac care restrictiona accesul catre partea superioara a lacului.

Ne cam impacasem cu gandul vom sari peste acest obiectiv, cand colo am gasit o parcare la sosea in zona in care aceasta urma destul de indeaproape malul lacului. Jos de pe scaune!

2 imagini – 2 x wow! Apa turcoaz, de o culoare ireala, a Lacului di Santa Caterina, si …. pe fundal catre inapoi, Tre Cime. Acum am facut legatura si cu numele de Auronzo, nume care il detinea si refugiul / cabana intalnita ieri langa varfurile impresionante ale Tre Cime. Uau, uau !! 😊 😊

Intamplator am nimerit un loc superb de parcare caci de aici se arata cel mai fain peisaj. Ne era clar acum ca apele lacului isi au izvoarele pe langa haurile de la Tre Cime. Eram langa un punct de belvedere cu bancuta si perspectiva de milioane.

Si, mai mult, eram langa o bisericuta veche din secolul al XII-lea si langa un pod, Diga di Santa Caterina. Asta inseamna ca minunatul lac este un lac de baraj, un lac artificial, prins intre maluri si dig. La capatul digului erau 2 basoreliefuri reprezentand 2 lei albi inaripati care se privesc reciproc.

Accesul pe dig este permis, asa ca l-am traversat.

Privelistea catre capatul superior al lacului si catre Tre Cime este subiect de admiratie pe buzele intregului grup.

Am dat roata unei bucati de lac, urmand pe malul opus soselei o poteca plana, la margine de padure si la racoarea acesteia, dar si a unor picuri razleti de ploaie.

Plimbarea a durat circa 30 minute, dar se poate tripla ca durata daca se inconjoara tot lacul.

Superb lac! 😊


Evaluare Google

4,7 / 5 din peste 100 pareri

Mai vizitasem inainte

Lago di Misurina

Cinque Torri

Falzarego si Lagazuoi

Lago di Braies

Tre Cime di Lavaredo

Iulie 2021

Leave a Comment