Lago di Misurina


O baza extraordinara pentru vizitare Dolomitilor

Acces

Lago di Misurina se gaseste in Regiunea Veneto. Administrativ apartine de Auronzo di Cadore, localitatea situata la 20 km in aval. Exista si localitatea Misurina, aflata chiar langa lac. In apropiere, la 15 km se gaseste cunoscuta statiune pentru sporturi de iarna, Cortina d’Ampezzo. Proximitatea Lago di Misurina este cunoscuta ca zona prielnica pentru tratarea cailor respiratorii la copii.

Lago di Misurina se gaseste pe SP49 care vine din nord din regiunea Tirolul de Sud si intalneste SR48 de Dolomiti.

Coordonatele lacului sunt 46° 34′ 55″ N, 12° 15′ 14″ E.

Despre Lago di Misurina

Lacul bucura privirea trecatorilor la cota 1755 mdm. Adancimea sa maxima este de 5 m, lungimea de 1 km, latimea de 0,3 km, iar suprafata sa masoara 14 hectare.

Lago di Misurina este inconjurat de jur imprejur de munti: Tre Cime – nestemata de stanca a Dolomitilor, Monte Piana, Cadini, Monte Cristallo si Marmarole si Sorapiss. Privelistea este fermecatoare si sa iti stabilesti pentru cateva nopti baza de vizitare aici pe malul lacului este o decizie foarte buna.

In afara faptului ca la distante relativ scurte se gasesc marile atractii ale Dolomitilor, spectacolul coloristic al lacului la rasarit, la apus, partial incetosat sau insorit oglindind padurea, muntii este un film care trebuie vizionat.

Alt argument este zona extrem de linistita de aici. Exisa atat camping cat sim ai multe pensiuni si hoteluri, dar nu este zarva. Este un loc ideal pentru odihna.

Va invit la o plimbare per pedes in jurul lacului. Distanta o puteti la fel de bine alerga sau parcurge cu bicicleta.

Lacul este alimentat de un mic parau, care vine dinspre nord, unde se afla si simbolul Dolomitilor – Tre Cime.

Superbul lac este strajuit in partea sa stanga de padure de un drum de pamant care trece pe langa izvoare, covoare de flori si ofera priveliste multiple dupa fiecare cot al lacului. La coada lacului este un telescaun care urca la Rifugio Col de Varda si tot de aici pornesc mai multe trasee de drumetie catre varfuri situate la peste 2500 m altitudine.

Traversam digul din aval si intram pe malul drept. AIci este soseaua asfaltata care insira de-a lungul ei mai multe restaurante, magazine cu amintiri sau echipament sportive, dar si unitati de cazare. Alte drumetii se pot organiza pe traseele ce pornesc de dupa sosea.

La un moment dat lasam soseaua sa se departeze usor de malul lacului, noi insa continuam pe un drum de pamant interzis circulatiei auto, drum care urmeaza malul lacului.

Campingul este situat imediat in amonte de lac.

Circuitul din jurul lacului masoara 3 km.

Un loc superbissim! 😊

Admirati pozele si nu ratati aceasta destinatie daca aveti sansa sa vizitati nordul Italiei.

Evaluare Google

4,7 / 5 din peste 2500 pareri

Cu baza la Lago di Misurina am vizitat

Cinque Torri

Tre Cime di Lavaredo

Falzarego si Lagazuoi

venind de la Lago di Braies

si plecand spre Lago di Santa Caterina

Iulie 2021

Leave a Comment