Fantanile muzicale din Bucuresti

Si apa danseaza armonios pe muzica

Unde? Cand?

In Piata unirii din Bucuresti.

Pe Google Maps sunt trecute ca “Fantanile din Piata Unirii”. Nu e o denumire spectaculoasa, dar astea sunt!

Se poate ajunge cu autobuzul etajat, cand circula, cu metroul pe magistrala 1 si 2. Mai nou se practica trotinete si alte vehicule cu 2 rorti. Nu va recomand sa va deplasati cu turismul.

Dupa o pauza datorita pandemiei, in mai 2022 s-au redeschis spectacolele la Fantanile Muzicale. Show-ul poate fi urmarit gratuit in serile de vineri pana duminica pentru lunile urmatoare astfel:

– iunie & iulie – de la 21:30

– august – de la ora 21:00

apoi de la ora 20:00.

Show-ul dureza circa 45 minute.

Istoric

’80 – Fantanile din Piata Unirii si de pe actualul Bd. Unirii sunt o realizare a Epocii Ceausescu din anii ’80. Strict fantanile cu a lor arhitectura.

Sistemul de fantani arteziene are o lungime de 1,4 km si ocupa 1,6 hectare.

2018 – S-au montat si instalat sisteme noi care sa le transforme din simple fantani in ceea ce arata astazi. Astfel jeturile de apa se rotesc dupa sunetul muzicii, iar efectele vizuale date de coloritul controlat al apei adauga ingredientul necesar unui show. Bineinteles ca totul trebuie armonizat cu muzica si aceasta se face prin comanda de la distanta. Echipamentele integrate aici sau fost de ultima generatie la nivelul anului investitiei.

Spectacole

Spectacolele au diferite tematici. Generic ele se numesc “Simfonia Apei”. Dansul apei, coregrafia daca o putem numi asa, sunt adaptate la tematica. Muzica este foarte bine aleasa, iar coordonarea foarte reusita.

Recordul

Fantanile muzicale din Bucuresti au intrat in Cartea Recordurilor drept “cel mai lung sir de fantani coregrafice din lume” ! Wow!

Show

Va invit la spectacol!

Fain tare, nu-i asa?

Mai 2022

Numai bine!

Leave a Comment