Despre mine

Eu sunt Dan Alexandroaie. M-am nascut in anul 1968.

Sunt un impatimit al calatoriilor si iubesc drumetiile. Dragostea pentru miscare mi-au cultivat-o parintii si dascalii din scoala. Am batut multe coclauri. La inceput am vizitat exclusiv tara noastra, apoi, cand granitele s-au deschis, am putut ajunge si prin locuri mai indepartate, unele situate chiar pe alte continente.

In drumetiile montane am invatat reguli despre protejarea naturii si indragirea tuturor formelor de viata. Am invatat ca atunci cand se produc incindente, omul este cel care greseste si de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a evita situatiile neplacute in calatorii. Am invatat sa citesc pe harta – a se intelege a identifica detaliile care sunt utile si care fac diferenta, caci fara harta nu se concepe o calatorie / drumetie. Am invatat sa respect muntele si natura si va indemn pe toti sa o facem.

Dupa majorat, am inceput sa organizez excursii. In 2, in 4, in 10 sau in 12. Dupa mine o drumetie ideala se face in 4 – 6 persoane.

Organizarea unei ture este o etapa foarte importanta pentru mine. Ea presupune documentarea despre locurile ce urmeaza a fi vizitate, alegerea echipamentului corect, a optiunilor pentru hrana si odihna.

Viata a fost generoasa cu mine. Am dormit si la cort, in sacul de dormit si pe izopren carate toate in rucsacul vechi cu cadru si cantarind pana la 30 kg cu conserve cu tot pentru o expeditie de peste 1 saptamana, cum o numeam eu. Am inoptat si la 2, si la 3, si la 4 stele, dar si la 5, in tara sau strainatate. Astazi exista echipament tot mai specializat, mai usor si mai practic, optiuni excelente pentru mancare si energizare.

Am invatat permanent in calatoriile mele, am incercat sa inteleg amanuntele care compun totul, cum ticaie lumea, cum gandesc oameni cat mai diferiti si consider ca asa m-am imbogatit.

Pentru ca am apreciat ce pretioasa este informarea, documentarea, am inteles ca este bine sa intorc experientele mele celor care le vor aprecia. Si asa ajungem la acest sait.

Barafu Camp – Kilimanjaro

Acest sait este menit sa prezinte destinatii turistice de tot felul cu descrierea obiectivelor turistice din zona, a traseelor, in cazul drumetiilor destul de amanuntit, presarand articolele cu ponturi, sfaturi utile si detalii din experienta traita de mine in acele locuri, iar toate aceste povesti adevarate contin impresiile mele.

Important! Pe sait voi descrie locuri vizitate de mine personal, nu voi scrie articole despre locuri unde nu am ajuns. Nu veti gasi copy / paste-uri din alte articole de pe net, chiar daca unele au fost sursa de informare pentru mine. Eu completez informatiile culese in faza de informare, cu cele gasite la fata locului si cu trairile mele din turele respective. Acolo unde consider voi insera linkuri catre alte articole proprii sau catre alte surse de informare.

Acest blog de calatorii este structurat pe destinatii interne / externe. Cele interne vor fi randuite pe judete, cele externe pe tari, fiecare ordonate alfabetic. Un capitol aparte va fi dedicat marii mele pasiuni – muntele. Aici voi ordona impresiile din drumetiile / obiectivele montane pe grupe de munti. O functie de cautare / search va permite cautarea unei destinatii dupa cuvinte cheie.

Va puteti abona la una sau mai multe sectiuni ale website-ului, daca va deschideti un cont de user si veti fi astfel informati despre ce am mai postat in sectiunea respectiva.

Mi-ar placea ca turisti din toata lumea sa ajunga sa citeasca impresiile mele si sa ajunga in locurile vizitate.

Haideti cu mine, la pas cu Dan!